Daskoop van de Maand

Op de Universiteit van Cambridge is in 1999 een studie uitgevoerd door Fink & Mao naar de dasknoop. Deze studie heeft uitgewezen dat er maar liefst 85 verschillende bruikbare mogelijkheden zijn om een stropdas te strikken. Om de medemens te helpen bij knoopkeuze introduceert Das Mijn Das de Dasknoop van de Maand. Iedere maand zal één van de 85 knopen uitgelicht worden op onze website. Das toch handig!

November 2014: Eldredge knoop

24 november 2014 20:50:11 CET

De Eldredge knoop is een bijzondere, maar ook ingewikkelde manier om een stropdas te strikken. De knoop heeft een symmetrische driehoekige vorm. Door de gelaagde opbouw is veel stof van de das nodig. Om te voorkomen dat de knoop te druk oogt, wordt aanbevolen om deze knoop te gebruiken bij een effen das zoals de Joviaal.

Lees meer »

Eén van de meest populaire knoop voor de stropdas is de enkele Windsor. De enkele Windsor staat ook wel bekend als de halve Windsor. Deze knoop heeft een symmetrische driehoekige vorm en leent zich bij uitstek om gedragen te worden op een kostuum.

Lees meer »

September 2014: Four-in-a-Hand knoop

26 september 2014 12:00:00 CEST

In de eerste aflevering van de Dasknoop van de Maand wordt de Four-in-a-Hand knoop gedemonstreerd. Deze eenvoudige knoop leent zich uitstekend voor de meer casual gelegenheid. Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u deze knoop in 4 stappen maken.

Lees meer »