Das een goed verhaal: Jip Schuivens

- Geplaatst door Rick van Ravensberg

Ongeveer twee jaar geleden was ik voorzitter van een Tilburgse studievereniging. We waren als bestuur uitgenodigd voor een activiteit in Nijmegen. Om netjes voor de dag te komen droegen we natuurlijk onze bestuursdas. Speciaal voor de gelegenheid had ik een bijzondere, maar achteraf ook lastige knoop uitgekozen: de Shelby knoop.

In Nijmegen hadden we genoeg gedronken, wat resulteerde in een hele goede avond. Na de nodige biertjes hadden we de laatste bus terug gepakt richting Tilburg. Eenmaal thuis aangekomen was ik mijn sleutels kwijt, dus de vraag was: hoe kom ik nu binnen?

Misschien waren mijn gedachten wat vertroebeld, maar op dat moment leek het mij een goed idee om via de poort op het dakterras te klimmen. Enige tijd en een kapotte regenpijp later, was het gelukt een weg te banen naar het raam van mijn studentenkamer.

Eindelijk was ik thuis en klaar om te gaan slapen. Het omkleden bleek achteraf toch lastiger dan verwacht. De volgende dag werd ik wakker zonder overhemd, maar met had ik mijn das nog om. Een hele prestatie, al zeg ik het zelf. Om het verhaal nog mooier te maken, vond ik mijn huissleutels in mijn broekzak, waardoor ik zonder reden in mijn eigen studentenhuis had ingebroken. Al met al een mooie avond en een mooi verhaal!

Jip SchuivensJip Schuivens met de das uit zijn verhaal.